img_0059

Kwaliteit

A- Beelden en beeldjes.

B- Zwaarden. 

A- Beelden en beeldjes op deze site zijn gemaakt van polystone tenzij anders vermeld.

Polystone is een bekende naam voor een mengsel van een vloeibare hars (polyethyleen of polyetheen) en natuurlijke mineralen zoals gemalen graniet, marmer, soapstone enz. Het hars bestaat uit 2 componenten die apart vloeibaar zijn, maar na het mengen verharden zonder hoge druk of verhitting. Daarom is polystone uitermate geschikt voor het "koud" gieten van beelden en beeldjes. Het neemt ook uitermate goed elke vorm aan van de mal waarin het gegoten wordt zodat het mogelijk is zeer mooie details te verwerken in de ontwerpen.

De toevoeging van mineralen zorgt voor extra gewicht en het gewenste steenachtige gevoel. De gegoten vormen worden nadien in verschillende stappen geschuurd, gepolijst en gekleurd. 

Polystone kent nog vele andere toepassingen zoals bij de produktie van hoogwaardige keukenbladen, speeltoestellen, snijplanken, boot- en vliegtuigaccessoires enz.

De beeldjes zijn bedoeld voor gebruik in huis. Langdurige blootstelling aan UV-straling en sterk wisselende temperaturen kan namelijk schadelijk zijn voor het materiaal en/of de kleuring. De mate waarin hangt af van de juiste samenstelling van de gebruikte polystone en/of de ondergane nabehandeling. Indien een beeld geschikt is voor buiten, wordt dit uitdrukkelijk vermeld. Onze grote en levensgrote beelden zijn gemaakt van het daarvoor meer geschikte materiaal polyester dat met glasvezel versterkt is. Indien je het beeld buiten wil plaatsen, neem dan in elk geval even contact op zodat we je kunnen vertellen of jou gekozen figuur er zeker geschikt voor is.

Reinig polystone figuren bij voorkeur niet met een schoonmaakmiddel omdat daar chemische stoffen in zitten die de kleuring kunnen aantasten. 

B- Zwaarden op de site zijn gemaakt van roestvrij edelstaal en zijn bedoeld als decoratie. Dit staal is het best geschikt omdat het weinig onderhoud vraagt en kostenvriendelijk is t.o.v. carbonstaal en flexibel staal. Die 2 staalsoorten worden wel gebruikt  bij de produktie van "battle ready" zwaarden die hard genoeg moeten zijn om bij contact niet beschadigd te worden, maar flexibel genoeg om niet te breken. Onze zwaarden van roestrvrij edelstaal zijn dus niet geschikt voor echt gebruik.

Roestvrij staal bestaat uit een legering van ijzer en koolstof. Hoe meer koolstof wordt gebruikt, hoe hoger de treksterkte en hardheid van het staal (en ook hoe duurder). Werelwijd bestaan ongeveer 2500 staalsoorten, meestal met extra bestanddelen zoals chroom. Wanneer het chroom in aanraking komt met zuurstof vormt zich een onzichtbaar laagje dat tegen roestvorming werkt doordat het onderliggende metaal zo afgeschermd is van water en lucht. Zelfs als dit laagje beschadigd wordt, zal het zich vanzelf herstellen en de roestvorming tegenwerken.

Roestvrij staal is o.a. toegepast op de bekende spits van het Chrysler gebouw in New York, maar ook in juwelen, horloges en diverse gebruiks- en siervoorwerpen.

Binnen de groep van roestvrij edelstaal bestaat er nog een heel kwaliteitsverschil. Wij zoeken steeds naar zwaarden van hoge kwaliteit tegen een vriendelijke prijs.